• Kövess minket!

Versenyek

Kalóz OB - gyenge szél, sok változás

Kalóz OB - gyenge szél, sok változás

Hétfőn és kedden összesen két futammal folytatódott a Kalóz bajnokság Csopakon.

Nincs könnyű dolga a versenyrendezőknek a Kalóz bajnokságon Csopakon, ahol 41 páros versenyez a magyar bajnoki címért és a helyezésekért. Az újra felívelő pályára lépett népszerű balatoni hajótípus versenyét az időjárás nem igazán segíti. Ennek ellenére lassan gyűlnek a futamok, négynél tart a mezőny, de a kiírásnak megfelelően akár további nyolc is lehet még, ha a szél megkegyelmez, és végre elkezd kitartóan fújni.
 
A vasárnapi kettő után hétfőn és kedden egy-egy újabb futamot sikerült lebonyolítania a Sipos Péter vezette versenyrendezőségnek.
 
Hétfőn reggel az elégtelen szélviszonyok miatt parti halasztással kezdődött a nap. Szerencsére később a Tihanyi-cső felől betört a szél a keleti medencébe, és bíztatóan frissült. Evvel sikerült egy jó futamot rendezni, bár a szél fokozatosan gyengült, és a befutó után további versnyzésre alkalmatlanná vált.
 
Kedden is csak egyetlen gyengeszeles futamra kerülhetett sor, és ez is csak pályarövidítéssel sikerülhetett. Ezen a napon alaposan felborult az eddig kialakult sorrend, és magyar hajó került az összetett lista élére is. Az ötödik futam után már kiesőt is számolhatnak, ami újra nagyot változtathat a listán, hiszen az éllovas Fluck – Székely-Gyökössy páros kivételével több jó, esélyes csapatnak is van egy-egy nagyon rossz futama.
 
Az összetett lista jelenlegi első hat helyezettje:
 
1. Fluck-Székely-Gyökössy
2.Sivy-Moucha (CZE)
3. Rybacek-Kopriva (CZE)
4. Nyeste-Berki
5. Gömbös-Sándor
6. Szentpéteri-Hajdú
 
Fotó. Szekeres László