• Kövess minket!

Versenyek

37 Masters 470-es csapat Tihanyban

37 Masters 470-es csapat Tihanyban

Két nap, hat futam – a 470 Masters World Cup eddigi mérlege. Az élen a Czégai Péter – Kutassy László páros áll, őket követi minössze egy ponttal lemaradva a svájci Frederick Huck – Gabriele Conrad páros.

A harmadik helyen ismét magyar versenyzőknek örülhetünk, Czetl Gábor – Mihály Ádám  esélyes egyelőre a bronzéremre.

A Masters Cup előversenyén az Olympic Reggatán már jónéhány 470-es masters páros elindult, ott három nap alatt 8 futamot teljesítettek, a verseny magyar győzelemmel zárult,  Huber Péter Lél – Kiska László György nyert.

A vasárnap esti megnyitó után hétfő reggel 10-kor rajthoz állt a kilenc országból 37 indulót számláló 470-es masters mezőny.  A verseny rendezői áttették a pályát a félsziget nyugati oldalára, ami jó döntésnek bizonyult: mindhárom futam egyenletes, szép 8-10 csomós, kifújt ÉK-i szélben zajlott. Már első nap után megmutatkozott Czégaiék előnye, két futamot is nyertek. Ekkor második helyen még a Dr. Bödör Gergely – Zsembery Kinga páros állt.

Kedden a svájci csapat remekelt, két futamgyőzelemmel és egy második helyezéssel egy pontra közelítették meg Czégaiékat. Ekkor szinte lemásoltuk az első napi futamokat, a szél iránya és a pálya helye csaknem ugyanaz maradt, és a szél is nagyon lassacskán gyengült a három futam végére.  Fél kettőkor zártuk a futamokat, nem sokkal utána kitört a nyári tükörvizes kánikula.

Fotó: Szekeres László