• Kövess minket!

Hazai

Új útvonalon a Rolex Fastnet Race 2021 - ben

Új útvonalon a Rolex Fastnet Race 2021 - ben

Új útvonalon a Rolex Fastnet Race 2021 - ben

The Royal Ocean Racing Club (RORC) a Rolex Fastnet Race szervezője, bejelntette, hogy a 2021 – es és a 2023 – as verseny befutója nem angliában Plymouth – ban lesz, hanem a franciaországi Cherbourg – ban. A rendezők szerint ez a lépés a verseny fejlődését szolgálja, mivel nagyobb mezőny részvételét teszi lehetővé. A verseny mindig is küzdött ezzel az idei versenyen is 150 hajó volt a várólistán a nevezésnél. 

A rajt helyszíne nem változik ugyanúgy Cowes marad, ami után a Fastnet Rock – ot kell megkerülni, majd a Bishop Rock – ot, de ezután már a csatorna következik és nem Plymouth, hanem Cherbourg. A verseny távja az eredeti 603 tmf helyett így 695 tmf lesz.

Az első versenyen 1925 – ben még csak hét hajó indult a versenyen, de 2019 – ben már 27 nemzet 388 hajója volt a rajtvonalon. 2021 – ben 49. alkalommal fogják megrendezni az egyik legnagyobb és leghíresebb offshore versenyt.

A RORC elnöke Steven Andersonszerint, a verseny az elmúlt 20 évben folyamatosan növekedett, de eddig nevezési limitet kellett meghatározni, amit most a Cherbourg – i helyszínváltás orvosolhat majd.

 

A rendező Club honlapja:

http://www.rorc.org