• Kövess minket!

Hazai

Rooster Laser Európa Kupa és BYC Kupa 2017

Rooster Laser Európa Kupa és BYC Kupa 2017

Rooster Laser Európa Kupa és BYC Kupa 2017

Szeptember második hétvégéjén, 2017. szeptember 08-10. között kerül megrendezésre a BYC nagysikerű kishajós versenye, a Rooster Laser Európa Kupa & BYC Kupa Utánpótlás Ranglista verseny. Az idei évben immár 8. alkalommal sikeres házigazdaként fogadja a BYC az Európán átívelő kupasorozat magyarországi állomását, míg az utánpótlás ranglista verseny 4. alkalommal kerül megrendezésre Balatonfüreden.

Az előnevezések alapján komoly résztvevő számokra számíthatunk: a Laser 4.7 Standard és Radial hajóosztályaiban ez idáig több mint 120 fő nevezett, Optimist hajóosztályban több mint száz nevezőt várunk, és a 420 és 29er versenyzők is meglehetősen nagy létszámmal képviselik majd hajóosztályaikat a három napos regattán.

A több mint 300 fős mezőny vitorlázását nemzetközi bírói csapat fogja felügyelni, Eric Mehlbaum holland bíró vezetésével.

A mostanában egyre kedveltebb és egyre növekvő létszámmal jelen lévő 29er-ek részére 11, míg az Optimist és 420 és Laser hajók számára 9-9 futam teljesítését tűzte ki célul a rendezőség.

Az Optimist versenyzők igazi nagy csatára számíthatnak: ők két csoportban, kvalifikációs és döntő sorozatokat fognak vitorlázni a futamok során.

A fiatalokat a rendezőség a versenyek után frissítővel illetve közösségi programmal várja.

A nevezéseket a hazai versenyzőktől mindkét eseményre a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerén keresztül várjuk. A magyar laser versenyzőknek is szükséges a VIHAR rendszerében nevezni. A helyszíni nevezésre a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán lesz lehetőség, 2017. szeptember 7-én 16:00-19:00 óra között. A nevezési díj egységesen minden hajóosztály számára fejenként 7.000 Ft. A nevezési díjak a helyszíni nevezés helyén és idejében, készpénzben vagy bankkártyával egyenlíthetők ki.

A versenyeket idén második alkalommal a Rooster Hungary támogatja, aki nem csak a nevezési ajándékokat, hanem a helyezettek értékes díjait is biztosítja. A Rooster számára ismét nagy öröm, hogy a Rooster termékek tavalyi, magyarországi bevezetését követően idén is támogathatja a regattákat. A Rooster elsősorban az ifjúsági vitorlázók kiszolgálására koncentrált azzal a hangsúlyozott szándékkal, hogy magas minőségű, fiatalos designú, innovatív és költséghatékony technikai ruházatot nyújtson az utánpótlás vitorlázók széles rétegei részére.

A versenyek online információs oldala az alábbi linken érhető el:

http://byc.hu/regatta/laser-europa-kupa-byc-kupa/

További információk az alábbi elérhetőségek valamelyikén érhetőek el:

Balatonfüredi Yacht Club
8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.
E-mail: byc@byc.hu
Telefon: +36 70 600 4544

Kiírások:

http://compassmagazin.hu/images/2017.08/byc2017_nor_eng.pdf

http://compassmagazin.hu/images/2017.08/byc2017_nor_hun.pdf

http://compassmagazin.hu/images/2017.08/lec2017_nor.pdf

http://compassmagazin.hu/images/2017.08/lec2017_si.pdf