• Kövess minket!

Hazai

Összevont cirkáló bajnokság

Összevont cirkáló bajnokság

Összevont cirkáló bajnokság

A múlt vasárnap nevezéssel kezdődött az Összevont Cirkáló Osztály 2019 évi Magyar Bajnoksága, mely az osztály bajnoksági sorozatának legfontosabb állomása is egyben. A versenynek a korábbi évekhez hasonlóan idén is a balatonfüredi, gyönyörűen megújult és kibővített, Hajógyári Kikötő ad otthont.

Vasárnap 10 órakor megnyitóval kezdődött a verseny. Rövid parti halasztást követően amint stabil lett a szél iránya a flotta kihajózott és nem sokkal 2 előtt elrajtolt az első futam, melyet a Hónig Péter vezette Talizmán nyert. Szerencsére a szél megmaradt, így lehetőség volt a kiírásnak megfelelően a második futamra melyet a Glória nyert.

A két futamot követően a parton a csopaki Szent Donát Birtok borai és friss pogácsa várta a társaságot.

Hétfőn – a második versenynapon – a reggeli kormányosi értekezletet követően ismét halasztás várt a résztvevőkre. A Héjj Ádám vezette versenyrendezőség dél körül az élénkülő szélben bízva kivitte a mezőnyt a vízre, de sajnos sem a szél ereje, sem a változó iránya nem tette lehetővé még a futam indítását sem. 3 tól ismét parti halasztás következett, majd este 5-kor felkerül az Alfa lobogó az AP alá, ezzel másnapra halasztva a verseny folytatását.

Este 6-tól a Champagne Taittinger támogatásának köszönhetően egy elegáns kóstoló várta a részvevőket az esti gálavacsora előtt.

20-án reggel még mindig nem kedvezett a szél, így sajnos ismét parti halasztással kezdődött a nap.

Ezt kihasználva az osztály tagjai az osztály fejlődési lehetőségeiről és az előnyszámítási rendszerekről folytattak kötetlen beszélgetést.

 

A verseny támogatói:

Hajógyári Kikötő

Champagne Taittinger (Bor és Más Kft.)

Szent Donát Birtok

IVANICS Kft. (Ivanics Csoport)

Grand Canyon Söröző

Tramontana Yacht Club Egyesület.

NEA

Straub Elek

Támogatásukat ez úton is köszönjük!