• Kövess minket!
OneDesign Trophy

One Design Trophy

Második a Peecasso az Olasz Bajnokságon

Második a Peecasso az Olasz Bajnokságon

A Centomiglia és Gorla tókerülő versenyek előeseményeként hétvégén befejeződött Olaszországban a Garda-tónál az ASSO 99 osztály nyílt Olasz Bajnoksága, ahol a Szilvássy Attila kormányozta Petrányi - Peecasso egység 8 futam után a második helyen végzett.

Kiélezett küzdelemben, 3-as és 6-os szelekben zajlott a kifogástalan rendezésű Olasz Bajnokság, ahol az 1. helyen, az olasz Omboni Zamboni, míg a 3. helyen a Leopold Fricke által kormányzott német egység végzett. Az olaszok az Asso 99 egységek legjobbjait szedték össze a fedélzetre, míg a németek egész éves programjukat folytatva főleg a 470-es hajóosztályból érkezett friss legénységgel álltak ki, ami kiváló erős szeles vitorlázásukon látványosan mutatkozott meg. 

A Petrányi – Peecasso csapata, először 2003-ban ért el ugyan itt nemzetközi sikereket az Asso osztályban, amit 2006-ban egy EB arany követett.

Kormányos: Szilvássy Attila, Legénység: Petrányi Zoltán, Szaplonczay Péter, Szutrély Gergely, Kaltenecker Károly, Vigh Tamás

A csapat a hajót innen viszi át az októberben 2-6. között zajló Európabajnokságra Chiemsee-re. A német rendezők hihetetlen kedvezményekkel csalogatják a résztvevőket az müncheni sörfesztivál alatt zajló eseményre: 10 euróért szállást és ellátást ajánlanak és a főszervező Luitpold von Bayern herceg saját sörével vendégeli meg a csapatokat minden nap, de a hajók helyszínre szállításába is anyagiakkal szállnak be egyeztetés alapján. 

Olasz Bajnokság weboldala
Európabajnokság weboldala
Versenykiírás