• Kövess minket!
OneDesign Trophy

One Design Trophy

Így láttuk mi - Füred Kupa a Catch 22 fedélzetéről

Így láttuk mi - Füred Kupa a Catch 22 fedélzetéről

Túl vagyunk az idei utolsó OD Trophy versenyen. Szél szempontjából sikerülhetett volna jobban is, ám a lefutott két futam, és a 9 induló egység mégiscsak jó versenyt hozott.

Persze mondhatjuk, hogy az első, gyengécske, ide-oda lengedező szélben megtartott futam lehetett volna szél szempontjából finoman szólva stabilabb is, azért az estébe nyúló 14-16 csomós szélben rendezett második már kárpótolta a mezőny valamelyest.

Az első futamban igen szoros luvrajtban jött el együtt a mezőny, a mindkét futamban szépen teljesítő Metálka, ebben a „rulett” futamban a jó oldalt hosszan meghúzva bőséges előnyre tett szert, ezúttal a középen "taktikus" versenyt futók nem jártak jól. Az első futam végére a befutót még kicsit átrendezte a hátulról megélénkülő szél, egy két szoros befutót, előzést produkálva. A második futam hosszabb parti halasztás után délután 5-kor indult, megerősödő, stabilizálódott szélben. Ismét igényes, korrekt rajtot vett a társaság, ezúttal az óvatosabbak 1 vagy két reffre váltottak. Az első kreuz szakasz után 6 hajó szinte egyszerre fordult, a hátszél szakaszban az El-Nino kireffelt. A második kreuzban még szintén nagyon nyitott volt a dobogóért a verseny, kicsit a Metálka szerzett előnyt a többiekhez képest, amit a befutó szakaszon még növelni is tudott. A második és harmadik helyért a Center – El-Nino és Catch-Egér (ezúttal a Catch-22 és a Béregér ült össze egy hajóba, így hát erre a napra Ricsi után szabadon a név Kecsegér lett) küzdött. A hátszél szakaszra fordulva Misi nyert egy kis előnyt, miután ki kellett mögüle fordulnia az 1-es bója előtt az alá szoruló Catch-nek – az utolsó hátszélre így szorosan Center, és együtt El-Nino – Catch fordultak, utánuk nem sokkal (pár hajónyira) Bocs és Bobafett. A befutó hátszélben Misi kihalzolt, kissé mélyebben tartott célra egy visszahalz után (másodiknak befutva), felette El-Nino egy-két méterre a Catch-től kísérve futott be a harmadik helyen.

Jó volt, kár hogy a szombattal vége is volt a versenynek – lévén a vasárnapot szélcsendben a parton töltöttük.

mg – Catch-22