• Kövess minket!

Hazai

NAU 370 RUN Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek!

NAU 370 RUN Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek!

NAU 370 RUN Országos Bajnokság: Nagy versenyre készülnek!

Kiemelkedő esemény lesz a héten a NAU 370 RUN Országos Bajnokság, amely a Nautic 370 RUN osztály, a KENESE MARINA-PORT VSE és a Magyar Vitorlás Szövetség együttműködésében, Balatonföldváron kerül megrendezésre. Az biztos, hogy ha az osztály kapitánya Temesfői Zénó, valamint a NAU 370 RUN osztály „oszlopos” tagja, a versenyrendezésben is nagyon aktív Kurucz Sándor összefognak, akkor ott valami komoly dologra van kilátás. Az elmúlt évek legalábbis egyértelműen bizonyították ezt, hiszen remek versenyeken van túl a nagyon összetartó, rendkívül sokat fejlődő és egymással látványos csatákat „vívó” hajóosztály.

A tények: az Országos Bajnokság versenyvezetője Dávid Júlia lesz, a bajnoki helyezések tíz futam alapján, up&down pályán vitorlázva dőlnek majd el, nevezni pedig kizárólag a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerén keresztül, online lehet.

Sajnos ismét erősödött a koronavírus járvány, így a szervezők a parti eseményekkel kapcsolatban komoly döntéseket hoztak és kemény szabályok mentén próbálják megóvni saját maguk és a versenyzők egészségét. Éppen ezért, a tervezett zenés összejövetel biztos, hogy elmarad, míg a közös vacsorákkal, filmvetítésekkel kapcsolatban pedig az a döntés született, hogy a csapatok csak a számukra kijelölt asztaloknál tartózkodhatnak, betartva a szükséges távolságot a többi csapattól. A rendezvénysátorba belépéshez kötelező lesz a maszk használata, így a csapatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy mindenkinél legyen maszk, hiszen a kormányosi értekezletek tervezett helyszíne a rendezvénysátor lesz, de persze előfordulhat parti halasztás is, amikor szintén közös helyszín a sátor.