• Kövess minket!

Hazai

MVM Süllő Kupa beszámoló

MVM Süllő Kupa beszámoló

MVM Süllő Kupa beszámoló

A Nádas Kupa Sorozat utolsó (hatodik) állomásaként, a közelgő Országos-Bajnokság előtt Balatonfüreden az  MVM SE adott otthont az MVM SÜLLŐ KUPÁNAK, amelyen 105 fős mezőny jött össze 3 hajóosztályban és 10 klubból, már.

Szombaton napsütéses idő és a trükkös, átlagban 15 csomó erősségű északi szél négy futam lebonyolítását tette lehetővé, majd vasárnap gyönyörű napsütésben és 8-12 csomós északias szélben további két futam került megrendezésre.  Így összesen hat futamból hirdették ki a két napos verseny végeredményét.

A díjazás tekintetében az abszolút eredményeik alapján külön lettek értékelve az OP narancs csoportos nem leigazolt versenyzők, az első éves, illetve kezdő OP zöld csoportos versenyzők; a másodéves OP fehér versenyzők köszönhetően a szponzori díjfelajánlásoknak is (T-Systems, Rooster, Optiparts/HQOK, SkiOutlet).

Mindezek alapján a legnépesebb 83 fős Optimist mezőnyben P. Szolomayer Balázs (VVSI) nyerte a fehér csoportot (48 induló) és abszolutat; Pőcze Annamária (BS Fűzfő) a zöld csoport (49 induló); és Kiss András Brúnó (BYC 1912) a narancs csoport versenyét (14 induló); 420-as hajóosztályban a Fülöp Zsigmond - Fülöp Balázs (Procelero) páros; és RS Feva osztályban pedig a Murányi József - Murányi Luca (Procelero) egység végzett az élen.

Az MVM olimpikonja Érdi Mári által dedikált külön díjakat a Finn hajóosztály címvédő Világbajnoka, Berecz Zsombor (BYC 1912) adta át az ifjú reménységeknek.

A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szintű, utánpótláskorú résztvevők lépcsőzetes bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

A Nádas Kupa hat állomásának összesített eredménye alapaján a sorozat záró díjai az MVSZ novemberi ranglista díjátadón kerülnek átadásra.

 

További részletek:  www.facebook.com/NadasCup

Fotókat: KOVALIK BERCEL (BERCI) BYC 1912 OP versenyző készítette.

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2018.08/MVM%20S%C3%BCll%C5%91%20Kupa%20v%C3%A9redm%C3%A9nyek.xlsx