• Kövess minket!

Hazai

Mozgalmas versenynap zárta a Bahart Regatta idei szezonját

Mozgalmas versenynap zárta a Bahart Regatta idei szezonját

Több mint 60 hajó és legénysége várta a szombat kora reggeli skipper meetinget, hiszen a Balatonra tekintve nem éppen vitorlázóidőre ébredtek a regatta résztvevői.

Révfülöp és Boglár közötti vízterületen 60-70 km/órás szélnyomások is voltak, így a Magyar Vitorlás Szövetség rendezőcsapata parti halasztás mellett döntött. A vihar délelőtt csillapodott, pontosan délben rajtolhatott a túrafutam, ami gyakorlatilag egy nagyobb pályaverseny sajátosságait hordozta magán. Révfülöpig egy krajc és onnan egy hátszél fért az idei utolsó túrafutamba. A befutó után rajtolt a pályafutam a már megszokott izgalmas pályán. Délutánra hektikussá vált a szél, mind az iránya, mind az erőssége tekintetében, 6-20 csomó között volt minden.

Jellemzően északnyugati szél fújt, de az északi parthoz közelítve már a domborzati viszonyok határozták meg a szél irányát, ezért a pályák felső részén sok múlott azon, ki mikor fordul és mennyit megy a pozitívabb takkon.

A túrafutamot Mucsi László és csapata nyerte a Fortély nevű 11mOD hajóval YS I kategóriában, megelőzve Lábadyékat (X33) és a Márta Mária (Matlaszkovszky Miklós) nevű Melges 24-est. Yardstick II-ben két Regina közé szorult a Pilsner Úr (Enter 29), nyert a Quintett Meggyes Balázzsal a kormányánál. Harmadik helyen az St. Elmo végzett, melyet dr. Kelemen Péter Máté irányított. Stankovics Réka nyerte a YS III értékelési csoportot a Hablaty nevű hajóval. Második a Penny (Fazekas Ákos), míg harmadik a Vagány (Mayer Tamás) lett.

A Balaton Regatta futamait követően került sor az Eurakvilo Jótékonysági Regattára, melyen szinte az egész mezőny részt vett és megvitorláztatta a daganatos és leukémiás betegségből gyógyuló gyermekeket. A boglári futamnak nem csak a jótékonysági regatta elmaradhatatlan eleme, de évtizedek óta ezen alkalommal osztják ki az International Kupát és a Rick Csaba által gondozott – Boglárhoz kötődő – verseny díjait.

A három futamot követően jött az ünneplés, a jótékonysági regatta, a boglári forduló és a teljes versenyévad eredményhirdetése, díjátadója. Az estébe nyúló, jó hangulatú gálát Borbély Ferenc celebrálta és a húsvéti nyúlhoz vagy a télapóhoz hasonlóan ajándék cunamit zúdított a győztesek nyakába.

Eredmények, végeredmény és képek hamarosan a www.bahartregatta.hu illetve a www.compassmagazin.hu oldalakon.