• Kövess minket!

Hazai

Küzdelmes, de eredményes versenynapok a Rooster BYC Cupon

Küzdelmes, de eredményes versenynapok a Rooster BYC Cupon

Küzdelmes, de eredményes versenynapok a Rooster BYC Cupon

96 nevezővel rajtolt a Rooster BYC Kupa Optimist Ranglistaverseny Balatonfüreden, a BYC-ben. Az időjárás próbára tette a rendezőséget, de három nap alatt három korrekt futamot sikerült teljesíteni. A verseny fő irányvonala idén is a  környezetvédelem volt: kvízjáték, környezetvédelmi csapatfeladatok, környezetbarát nyeremények várták a résztvevőket.

A június 21-23. között megrendezett ranglistaverseny minden napjára egy futam jutott. Csütörtökön, a nevezések lezárása után a rendezőség a csoportbontás mellett döntött, így másnap már 48-48 fős, kék és sárga csoportokban sorakozhattak fel az op-s versenyzők a rajtvonalhoz.

Vagyis sorakozhattak volna, ha szerencsésebbek vagyunk az időjárással és nem parti halasztással indítjuk a napot. Sajnos a kedvezőtlen időjárási feltétek mellett várakozi kényszerült a mezőny.

A halasztás alatt a verseny névadó szponzora a Rooster Hungary standjánál Tokió 2020 jegyében evőpálcika-kihiváson vehetttek részt a versenyzők. Aztán megérkezett a várva-várt frissülés, amely egyetlen futam erejéig tartott ki mindkét csoport számára.

A nap végén pasta party és Algida jégkrém várta a versenyzőket.

A második versenynap bíztatóan indult – 10 órakor a terveknek megfelelően sikerült rajtolnia először a kék majd a sárga csoportnak, frissülő keleti szélben. Ilyen körülmények között gyönyörű futamot tudtak teljesíteni a versenyzők.

Az időjárás azonban most sem állt mellénk sokáig: a futam után tornyosulni kezdtek a viharfelhők. A rendezőség új pálya felállítása mellett döntött, amelyet végül nem tudtak végigvitorlázni a versenyzők. Az egyre közeledő vihar elől a partra indult a mezőny. Odakint hot dog és környezetvédelmi játékok várták a résztvevőket.

A trükkös időjárás az utolsó versenynapon is próbára tette a rendezőséget. 5-6 csomós szélben a versenyzőket vízre vezényelték, de a zivatarfelhők ismét borították az előzetes elképzeléseket. Vízi halasztás után, dél körül végre megérkezett a stabil szél, amelyben ismét egy korrekt futamot sikerült rendezni. A hétvége harmadik futama után összeomlott a szél, többszöri próbálkozásra sem sikerült új futamot indítani. 14 óra 25 perckor AP alatt az Alfával véget ért a Rooster BYC Cup.

 

A díjátadó keretében kiosztották a Videopress Fair Sail díjakat. A legnagyobb küzdő díját az a fiú és lány versenyző kapta, aki a leghátrébb végzett a versenyben, de eredményében nem szerepelt betű.

A VIDEOPRESS Fair Sail díj
nyertesei:

Serdülő lány:
Ainslie Emma-KEREKED

Serdülő fiú:
Szabó Zalán Gábor-
Balatoni YC

Ifjúsági làny:
Solymos Dorka – BSF VK

Ifjúsági fiú:
Benczúr Aladár – VVSI

Gratulálunk mindenkinek !

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2019.06/BYC-kupa-2019.-eredm%C3%A9ny.pdf