• Kövess minket!

Hazai

Jött, Játszott és győzött!

Jött, Játszott és győzött!

A Kékszalag Erste World Kvízjáték győztesének élménybeszámolója

Itt a Kékszalag Erste World Kvízjáték győztesének élménybeszámolója az Extreme Sailing Series GC32-esének fedélzetéről!

Az Erste World, a Kékszalag névadó támogatója 2017-ben a Kékszalag minden résztvevőjének és látogatójának lehetővé tette, hogy nyerjen egy páros VIP belépőt az Extreme Sailing Series versenysorozat cardiffi fordulójára.

Az Extreme Sailing Series a világ egyik legnépszerűbb vitorlásverseny sorozata. A világ legszebb városainak kikötőiben, a nézők közvetlen közelében a víz felett „repülő” GC32 katamaránok rendkívüli látványt nyújtanak.

Ennek átélését tette lehetővé az idei Kékszalag Erste World Kvízjáték, melynek keretében a díjkiosztó alatti játékban néhány Kékszalaggal kapcsolatos kérdésre kellett válaszolni az Erste World Kvíz Applikáció segítségével. A leggyorsabban helyes válaszokat adó játékos, augusztus végén utazott Cardiffba!

A szerencsés győztes, Soós Attila elmesélte nekünk élményeit:

„Szerencsére egész hétvégén szép idő volt Cardiffban, ami turistaként üdvözítő volt, a verseny szempontjából viszont nem annyira, mivel a napsütés mellé nem társult túl sok szél. A szombati napon korán érkeztünk az öbölbe. A vendégeket 10 órától engedték be a részükre épített központba így előtte volt időnk bejárni a cardiffi öböl környékét. Nagyon kellemes, sok-sok kikapcsolódásra, sportolásra, szórakozásra van lehetőség, tehát tényleg kiváló ez a helyszín egy ilyen verseny megrendezésére. 

Regisztráció után felmentünk a teraszra, ahol a finom ételek és italok mellett kiválóan rá lehetett látni a versenypályára. A délelőtti program a kisebb katamaránok, a Flying Phantomok versenye volt, ami a rövid, pörgős pályának köszönhetően nagyon látványos volt! Sajnos nem volt akkora szél, hogy szárnyalni láttuk volna őket de így is élvezetes futamok voltak. Délután kettőkor kezdődött a GC32-esek versenye. A szél is erősödött egy kicsit, így ezek a katamaránok már szárnyra tudtak kapni és kiemelkedtek a vízből. Időközben a RedBull csapat képviselőjével is összeismerkedtünk, aki szólt, hogy menjek vele, mert jön a vitorlás program. Nagyon komolyan felkészült a versenyrendezőség a vendégek szórakoztatására, minden futamon minden hajón utazott egy vendég. A futamra mindenkit beöltöztettek a megfelelő ruházatba és motorossal vittek ki a hajókhoz, ahol két futam között cseréltünk. Én a negyedik futamban utaztam a hajón, ami már gyengülő szélben volt így nem tudtunk szárnyalni, de így is hatalmas élmény volt! A verseny egészen 5 óráig tartott gyengülő szélben. A pályát többször áthelyezték és összesen 6 futamot tudtak megrendezni ezen a napon. Este találkoztunk a csapattal és egy jó hangulatú vacsorán, kellemes beszélgetéssel töltöttük az estét.

Nagyon jó élmény volt látni ezt a versenyt és utazni egy ilyen katamaránon, ráadásul versenyben. Köszönöm szépen a Kékszalagnak és az Erste Worldnek a lehetőséget!”