• Kövess minket!

Hazai

Három futam az RS Feva OB harmadik napján

Három futam az RS Feva OB harmadik napján

Három futam az RS Feva OB harmadik napján

Szombaton végre kegyes volt szélisten az RS Feva OB és Európa Kupa résztvevőihez. A hajók már kilenc órakor a Tihany előtti vizeken várták a beígért észak-északkeleti szelet, amely meg is érkezett. Sikerült két kellemes futamot tartani 7-8 csomós szélben, amelyben a hajók már meg tudtak indulni. A harmadik futamra gyengült és délkeletre fordult a szél, de Sipos Péter rendező csapata még épp idejében rövidített, így az RS Fevák három, az RS 500 mezőny pedig négy érvényes futammal várhatja az utolsó napot.

Sajnos negyedik futamra nem volt esély, mert a várhatóan betörő hidegfront és a vele együtt érkező 30-40 csomós szél miatt a mezőnyt 12 óra körül a partra kellett vezényelni. Az erős szél és hideg meg is érkezett — ám a versenyzők közben elsősorban az óvástárgyalásokkal voltak elfoglalva. Az első futamból ugyanis pályatévesztés miatt hat hajót ki kellett zárni, ami alaposan felborzolta a kedélyeket.

Vasárnap további két-három, valószínűleg erősszeles futam zárja majd a versenyt, amelyen jelenleg Nagy Bendegúz vezet Tósoky Zsófiék előtt.

Az eredmények itt találhatók: 

https://www.racingrulesofsailing.org/documents/1131/event?name=rs-feva-europa-cup-and-hungarian-championship

 Fotók: (c) Mag Andrea