• Kövess minket!

Hazai

Fortélyos győzelem a finálén! BAHART Regatta Balatonboglár

Fortélyos győzelem a finálén! BAHART Regatta Balatonboglár

Fortélyos győzelem a finálén! BAHART Regatta Balatonboglár

Gyenge leálló, északiból keletiesedő szélben zajlott a Bahart Regatta idei utolsó futama Balatonbogláron. Több mint hetven hajó gyűlt össze a záró forduló rajtjára.

 

Sajnos a szél most sem kényeztette el a résztvevőket, ismét a flaute-hiénák versenyét hozta a Bahart Regatta idei utolsó versenye. A Balatonboglár előtti rajtterületről Lelle irányába rajtoltak a hajók és célba vették a lellei Bahart kikötő elé kitűzött pályajelet. Lelléről az északi partra kellett vitorlázni, majd onnan vissza Boglárra a befutóba.

 

A versenynap egyik legnagyobb meglepetése a fonyódi Fortély nevű hajó győzelme volt, a 11mOD hajó kormányosa ifj. Mucsi László rendkívül ügyesen és szemfülesen használta ki a folyamatosan változó szélviszonyokat és jelentős előnyre szert téve, jóval a mezőny előtt ért célba. Mondhatjuk, hogy az utolsó forduló a Fonyódiak versenye volt, hiszen második helyen a Lábad-X futott be, míg a Bolero harmadik lett.

 

Az előnyszám csoportokban is nagy küzdelem folyt vitorlázva és a matekban is. Nem meglepetésre YS I-ben a Fortély nyert megelőzve a Falcot és a Lábad-X-et. YS II osztályban két Bavaria csatázott az élen, most a Viapan nyert és az Ónixnak meg kellett elégednie az ezüstérmekkel. Harmadik helyen a Vangelis futott be. A harmadosztályban a Vagány, VÍG, Penny szinte már unalmassá váló sorrend alakult ki az idei utolsó regattán.

 

Befutást követően jött a várva várt Eurakvilo Regatta, a gyermekek élményterápiás vitorlásversenye, ahol minden csapat nyert, nem csak élményeket, de díjakat is ami láthatóan a gyermekek boldogságát is meghozta a nap végére.

 

A verseny honlapja:

http://www.bahartregatta.hu