• Kövess minket!

Hazai

Felkerült a TRAMONTANA - SENNEBOGEN Kupa beszámolója és eredményei

Felkerült a TRAMONTANA - SENNEBOGEN Kupa beszámolója és eredményei

Felkerült a TRAMONTANA - SENNEBOGEN Kupa beszámolója és eredményei

Idén a járványhelyzet miatt késve indult vitorlásszezon egyik első túraversenye a Tramontana-Sennebogen Kupa volt. A nevezés az MVSZ ajánlásainak megfelelően VIHAR-on keresztüli nevezéssel kezdődött, a helyszínen csak egy-két hajó esetében kellett pontosítani a hiányzó, utolsó pillanatban megérkező sportorvosi engedélyeket. A nevezésnél a szokásos vendéglátás idén elmaradt, de a versenypólókat és a csopaki Szent Donát Borkúria borait idén sem kellett nélkülözni a résztvevőknek.

Szombaton 10 órakor erős szélben rajtolt el a 2020 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Idén katamaránokkal kiegészülve több mint 100 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. A szél alaposan próbára tette a vitorlázókat. Az alsóörsi bóját a Roland Gäbler vezette New Black Jack vette elsőként és megtartva helyét a célvonalat is elsőként szelte át. Az egytestűek között az alsóörsi bóját Fazakas György vezette Csimborasszó vette elsőként, a befutónál azonban már a Pannónia volt az első Jordán Balázzsal a kormánynál.

A díjkiosztó a versenykiírásnak megfelelően a jövő évi Tramontana-Sennebogen Kupa díjkiosztójával együtt kerül megrendezésre.

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Bokúria, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is.

A versenyről készült képek hamarosan elérhetőek lesznek a www.tramontana.hu oldalon.

Köszönjük továbbá a Hajógyári Kikötő, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatását.

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2020.06/Tramontana%20Sennebogen%20Kupa%202020%20abszol%C3%BAt.pdf

http://compassmagazin.hu/images/2020.06/Tramontana%20Sennebogen%20Kupa%202020%20oszt%C3%A1lyonk%C3%A9nt.pdf