• Kövess minket!

Hazai

Fa Magyar Szörf Bajnokság második fordulójának beszámolója

Fa Magyar Szörf Bajnokság második fordulójának beszámolója

Fa Magyar Szörf Bajnokság második fordulójának beszámolója

Látványos csaták!

Gyenge szél, remek hangulat, jó versenyek minden osztályban. 
Így lehetne a legrövidebben összefoglalni a Fa Magyar Szörf Bajnokság második fordulójának eseményeit, amelyet a múlt hétvégén tartottak meg Balatonfűzfőn, s amely egyben a Közép-európai kupa versenye is volt, így öt ország nyolcvan versenyzője vett részt rajta. 

A népes mezőny okán még akkor is elképesztően szoros párharcokat és látványos csatákat láthattunk, ha alapvetően gyenge szélben zajlottak a futamok. Az eredményt végül három futam alapján hirdették ki.  
A magyar versenyzők mellett szólt a helyismeret (a Balaton különleges helyszín, aki ismeri az itteni viszonyokat, némi lépéselőnyben van), a külföldiek mellett viszont a nemzetközi rutin, s ez nagyjából ki is egyenlítette az erőviszonyokat. 

A fiatalok, vagyis a Bic Techno mezőnyéből így is kiemelkedett Pálinkás Tamás teljesítménye, aki gyakorlatilag az egész osztályt uralta – a három futam közül egyen sem talált legyőzőre. 
Az olimpiai osztályokban is magyar versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára: a hölgyeknél immár kettőből két bajnoki győzelemnél tart olimpikonunk, Cholnoky Sára, míg a férfi mezőnyben Sánta Bence, az ifjúsági korosztályban pedig Szlávi Roland ünnepelhetett. 
A hetedik olimpiájára készülő Gádorfalvi Áron részt vett ugyan a versenyen, de egyelőre csak visszafogottan szörfözött, ugyanis vállműtéte után lábadozik, az orvosok óvatosságra intették, a valódi felkészülést csak szeptemberben kezdi el. 

Raceboard osztályban a szlovénok olimpikonja, Patrik Pollak győzedelmeskedett. 
Most először tartották meg együtt a szörf és a SUP országos bajnokság futamát – utóbbiban, a hazánkban is egyre népszerűbb Stand Up Paddle osztályban harminc induló állt oda a rajthoz, minden távon jó versenyeket láthattunk, de természetesen ez csak a kezdet, van még hová előrelépni.