• Kövess minket!

Hazai

Elmarad a május elejére tervezett vitorlástúra, elhalasztják a versenyszezon kezdetét

Elmarad a május elejére tervezett vitorlástúra, elhalasztják a versenyszezon kezdetét

Elmarad a május elejére tervezett vitorlástúra, elhalasztják a versenyszezon kezdetét

Kedves Vitorlázó Barátunk!

Az alábbiakban olvashatjátok a Magyar Vitorlás Akadémia Vitorlázz Itthon élménytúra 2020 elmaradásával kapcsolatos, valamint a Magyar Vitorlás Szövetség az idei versenyszezon kezdésének elhalasztásáról szóló közleményét.

Sajnálattal tudatjuk, hogy a koronavírus járvány megelőzésére hozott kormányzati intézkedések miatt a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Vitorlás Akadémia által közösen szervezett, 2020 május 1-3 közötti időtartamra tervezett Vitorlázz Itthon a Felfedezés élménye Vitorlástúra ELMARAD. Közben a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége úgy döntött: határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezont.

Március 11-én a Kormány a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletével Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki,  ennek a végrehajtására több kormányrendelet is hatályba lépett, melyről a Magyar Vitorlás Szövetséget a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság is értesítette.

„A Korm. rendelet 4. § (1) így rendelkezik: „Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos.” Ez a tilalom 2020. III. 17-én 0000 órakor lépett hatályba, erre tekintettel egyetlen – korábban már engedélyezett – vízirendezvény sem tartható meg, hiszen ott sem a szervező, sem résztvevő, sem néző nem tartózkodhat!”

Sajnálattal tudatjuk, hogy a koronavírus járvány megelőzésére hozott kormányzati intézkedések miatt a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Vitorlás Akadémia által közösen szervezett, 2020 május 1-3 közötti időtartamra tervezett  Vitorlázz Itthon a Felfedezés élménye Vitorlástúra ELMARAD. 

Közben a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége 2020. március 19-i ülésén határozott arról, hogy a Versenynaptár összeállításának szabályait felülvizsgálja és meghatározott feltételek mentén lehetőséget ad egyes versenyek elhalasztására, majd a vészhelyzetet feloldását követően azok megrendezésére – közölte honlapján a Magyar Vitorlás Szövetség.  Ezzel párhuzamosan munkacsoportokat állít fel a vészhelyzet versenyrendszerre gyakorolt hatásainak vizsgálatára, a szükséges kárenyhítő lépések kidolgozására és a tájékoztatás csatornáinak megszervezésére.

Holczhauser András főtitkár kijelentette: a sportolók, szakemberek és szakvezetők egészségének védelme elsődleges fontosságú, ezért azt ajánlják a tagszervezeteiknek, hogy utánpótláskorú sportolók közös edzésmunkáját függesszék fel, a képzést online eszközök és előre elkészített edzéstervek segítségével távoktatásban valósítsák meg.

Az elnökség nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy a klubok és kikötők üzemeltetése során minden tagszervezet fokozottan tartsa be a kormány által előírt intézkedéseket. Ezeket a rendőrség kiemelten ellenőrzi, a szabályokat megsértőkkel szemben intézkedést foganatosít és 500 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhat. A szövetség javasolja, hogy a kikötők és klubok területére a munkavállalók és a sportolók csak kis csoportokban lépjenek be, a szülőket, a nagyszülőket ne engedjék a klub területére és ezt szigorúan ellenőrizzék – áll a felhívásban.

Bízunk benne, hogy a veszélyhelyzet mihamarabb véget ér, és ismét találkozhatunk a fedélzeten.

Üdvözlettel: a Vitorlázz Itthon csapata

 

Forrás: www.vitorlazzithon.hu