• Kövess minket!

Egyéb

Yardstick Trophy 2.0

Yardstick Trophy 2.0

A Magyar Vitorlás Szövetség tulajdonaként és szervezésében folytatódik a Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat sikertörténete. Április 2-án Budapesten a Gundelben szentesítették az okiratot, ami garantálja a YST színvonalát és jövőjét.

Öt évvel ezelőtt a Somogy Megyei Vitorlás Szövetség életre hívta a Yardstick Trophy-t, az előnyszámrendszerű nagyhajós versenyzés kupasorozatát. A területi szövetség klubok versenyeit szervezte sorozattá. A kupasorozat 2013-tól hivatalos yardstick flottabajnokságként került kiírásra a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségének határozata alapján.

2015. április 2-ai megállapodás mérföldkő a kupasorozat életében. Dr. Kollár Lajos az MVSZ elnöke és Erdélyi Béla a somogyi szövetség első embere Budapesten a Gundel Étteremben, sajtótájékoztató keretében írta alá a megállapodást, ami jelentős változást hozhat a sportrendezvény háza táján. A kiírás és a rendezés, a legmagasabb szintre került. Az idei szezontól már a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb horderejű tömegsport jellegű kezdeményezésévé válik a YST, mint hivatalos előnyszámrendszerű flottabajnokság.

Továbbra is a szövetségi tagszervek rendezvényeire épül a sorozat, és ami hasonló jelentőségű, hogy a Bahart Regatta valamennyi futama szerepel a flottabajnokság állomásai között. Május 9-én Siófokon lesz a nyitóforduló és a 2014-es kupasorozat díjátadója. A záró forduló hagyományosan a novemberi Dér Kupa lesz, melynek idén is a Balatonfői Yacht Club ad otthont. A két verseny között nyolc további futam kerül megrendezésre túlnyomó részben a Balaton nyugati medencéjében.

Tavaly 477 különböző hajó közel 2000 versenyzője vett részt a nagyhajós kupasorozaton. Azzal, hogy az MVSZ birtokba vette és gőzerővel fejleszti a sorozatot, a YST a yardstick versenyzés legnagyobb presztízsű eseménye lesz.

Információk: http://www.yardsticktrophy.hu/