• Kövess minket!

Egyéb

Pro Comitatu díj a Balatonfüredi Yacht Clubnak

Pro Comitatu díj a Balatonfüredi Yacht Clubnak

A Balatonfüredi Yacht Club részére PRO COMITATU díjat adományozott Veszprém Megye Közgyűlés nevében Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke.

A díjat Veszprém megye sport életében a vitorlás sport érdekében, különösen az utánpótlás-nevelés, képzés és versenysport bázisként versenyrendezés területen vállalt kiemelkedő színvonalú egyesületi munka, és sportdiplomáciai tevékenység elismeréseképpen kapta a klub.

A Pro Comitatu díj Veszprém megye érdekében eredményesen tevékenykedő magánszemélyek és közösségek elismerésére, valamint Veszprém megye területén kiemelkedő munkát végzők szakmai tevékenységének elismerésére, amelyből évente legfeljebb 5 db adományozható.

A Balatonfüredi Yacht Club mellett a díjat dr. Drescher Edit, a Cholnoky Ferenc Kórház Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum osztályvezető főorvosa, dr. Flórián Csaba, a Tapolcai Kórház Egészségügyi Nonprofit Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója, Galánfi Ede matematika-fizika-ábrázoló geometria szakos nyugalmazott középiskolai tanár, és dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója vehette át Sümegen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.