• Kövess minket!

Egyéb

Köszöntötték a Majthényi-Domokos kettőst

Több perces vastaps, sok-sok gratuláció és méltató szavak fogadták a repülőhollandi-világbajnokságról hazatérő Majthényi Szabolcsot és Domokos Andrást.

A páros az elmúlt heteket Syndeyben töltötte, ahol ebben a hajóosztályban megszerezte a 11. világbajnoki győzelmét.

A Magyar Sport Háza nagytermében csütörtökön köszöntötték a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettőst, amely sporttörténelmet írt Ausztráliában, miután begyűjtötte a 11. világbajnoki címét a repülőhollandi hajóosztályban. A Magyar Vitorlás Szövetség képviseletében Litkey Farkas MVSZ-elnökségi tag méltatta a páros újabb sikerét, majd Bálint Attilától, a Raiffeisen Bank Zrt. Private Banking üzletágvezetőjétől és Gáborjáni Szabó Gábortól, a balatonföldvári Spartacus VE elnökétől átvették a világbajnokoknak járó vándordíjat. 

Ezután egy rövidfilmet vetítettek le a repülőhollandi hajóosztályról, amely bemutatta többek között az immár tizenegyszeres világbajnok párost is. 

A Majthényi-Domokos duó élménybeszámolójában kitért arra, hogy bár a szélviszonyok ideálisak voltak, de a sydneyi öbölben több zavaró körülménnyel is meg kellett birkózniuk versenyközben. „Folyamatos volt a kompközlekedés, így nem csak az ellenfelekre kellett figyelnünk, hanem a kompokra is” – mondta Domokos András. 

Majthényi Szabolcs a negatív körülmények ellenére nagyon élvezte a versenyt. „Sajnálom, hogy véget ért. Végig jól éreztük magunkat a hajóban, és nagyon örültünk, hogy működött az a rendszer, amit mi bevállaltunk és a felkészülés során összeraktunk” – összegzett Majthényi.