• Kövess minket!

Egyéb

Jó szelet Birdie!

Jó szelet Birdie!

Rémülten kaptuk fel október elején a fejünket az MTI hírét olvasva, miszerint a balatoni vízi mentők egy homokpadra futott vitorlás vezetőjét keresik. A hajós társadalom ilyenkor egy emberként szorít azért, hogy a keresés sikerrel járjon, és ne kelljen is

Nemrég érkezett az újabb hír, hogy sajnos ezúttal sem lélegezhettünk fel, szeretett tavunk magával ragadta társunkat. A hír önmagában is szomorú, de az ember akkor fogja fel igazán a hír súlyát, amikor közvetlen ismerősi, baráti köréből veszít el valakit. Bár több forrásból már sejtettük korábban, immáron biztos, hogy egy igen rutinos vitorlázót, a Yardstick versenyek egy ismert alakját, Kosztolányi Balázst, a Birdie tulajdonosát és kormányosát veszítettük el. Balázst sokunknak nem kell bemutatni, sokan ismerték közülünk, ami nem csoda, hiszen rendszeres résztvevője volt a balatoni túraversenyeknek. A Birdie fedélzetén számos versenyen gazdagította a  YS III osztály táborát, és vívott élre menő csatákat, többnyire igen eredményesen. Számos sikeres szereplése mellett 2010-ben megnyerte a Yardstick Trophy sorozatot, 2011-ben osztályában a Kékszalag első helyére kormányozta hajóját, idén pedig a Yardstick Trophy éllovasaként várta a mindent eldöntő, utolsó fordulót.

Utoljára Szigligeten az AQUA Kupán volt szerencsém Balázzsal találkozni, ahol egy elrontott futam után kicsit morcosan ugyan, de nagyon elszántan fogadkozott, hogy célja idén is a sorozat megnyerése, és bármi is történjen, ő ott lesz a novemberi versenyen.

Ma már tudjuk, hogy sajnos ezt az ígéretedet nem fogod betartani és ezúttal hiányozni fogsz a rajtvonalról.