• Kövess minket!

Egyéb

J24: a 2014-es évad összetett ranglista első helyezettje a NordTelekom S.T.

J24: a 2014-es évad összetett ranglista első helyezettje a NordTelekom S.T.

Sokáig tartott, míg a végleges összesítés elkészült, és az éles szemű ellenőrök szerencsére még az utolsó változatban is találtak hibát, de vélhetően ez a változat már a végleges.

Így le lehet írni, hogy 2014-ben a NordTelekom S.T. csapata lett a ranglista győztes a 21 fős mezőnyben

Rekord számú nevezett egység 24 csapat küzdött a futam, és az összetett ranglistagyőzelemért a 2014-es évben 7 különböző verseny keretein belül. Aki ismeri a hazai helyzetet, tisztában van vele, hogy a J/24-es mezőny az egyik legerősebb, legkiegyensúlyozottabb flotta a teljes magyar mezőnyben. Az átlag létszám a versenyeken 12 felett van, a bajnokságon 21 egység szállt vízre. Ráadásul azt is el lehet mondani, hogy a felszerelés bár megegyezik, így egy 30 éves vagy egy új hajó szinte azonos feltételek mellett versenyez, ám mint minden versenysportnál, így a vitorlázásban is van helye a malacperselyben tárolt pénzeknek, akinek lehetősége van új, vagy újabb garnitúrával rajthoz állni, mindenképpen előnyt élvez. A versenyek állomásai ebben az évben (is) erősebben a keleti medencében helyezkedtek el, így a One Design Trophy egyes állomásainak Balatonkenese, Csopak, Balatonföldvár és Balatonfüred, a 2014-es Granini országos bajnokságának Balatonfüred, valamint a szezonzáró versenynek Balatonföldvár adott otthont. Aki versenykörülmények között szeretett volna Balatonföldvárnál jobban átmerészkedni a nyugati medencébe, annak az idei Kékszalag biztosított egy nem is akármilyen élményt.

A 2013-as év összetett második helyezése után az új összetételben felálló NordTelekom Sailing Team Makai Gábor (kormányos), Fehér Péter (árbóc), dr. Lokodi Csaba (pit), Szalay Tamás (vordeck), Sárözi András "Mauglee" (trimm) és Sallai "Gabó" Gábor (pit, taktikus) alapcsapat felállásban, az alkalmi csapattagok Hadnagy Zsombor, Farkas Attila, Bejczi Károly, Kanyicska Márk, Krauth Balázs segítségével, ugyan futamgyőzelem nélkül, de folyamatos 2-4. helyezéseket vitorlázva végzett az első helyen, alig több, mint 4 ponttal megelőzve a második helyen végzett Hercsel Erik kormányozta Sail4You csapatát (csapattagok: Dr. Horváth Márton, Farkas Margit, Sztankov Attila, Péter Csaba, Hecsel Máté, Csere András, Csollány Csaba, Bér Rudolf , Dávid Júlia). Harmadik helyen a BIG5 egysége végzett Gál Pál Zoltán és Koltai Kornél kormányzásával (csapattagok: Koltai Kornél, Romanszky Péter, Pénzes Attila, Csuday Gábor, Kollányi Bence), akik tavalyi hetedik helyüket cserélték el a dobogóra. Negyedik helyen a Jenesis, ötödik helyen a Zu84830ceb9ef47ec187e9a1456dd21c26ce9fb737f8b732e04256d541444dd34blu, míg hatodik helyen a J'Korszak-Laurel csapata zárta az idei évet.

A díjkiosztóra tervek szerint a 2015-ös év szezonindító összejövetelén kerül sor.

A pontos eredmények az oldal tetején futó sávban láthatóak, valamint a cikk alján, illetve a ranglista menüpontból érhetőek el.

Ismerve a lehetőségeket, de leginkább az osztály középtávú terveit, aki a 2015-ös évben vagy azt követően szeretne az elő helyen végezni, nincs könnyű helyzetben, mert az osztály, a hajók, a felszerelések, a csapattagok szerencsére csak erősödni fognak... :)