• Kövess minket!

Egyéb

Compass a Bahart Regatta médiapartnere!

Compass a Bahart Regatta médiapartnere!

A Balatoni Hajózási Zrt. és a Compass magazin kiadója exkluzív médiapartneri megállapodást kötött a Bahart Regatta vitorlás versenysorozat kommunikációjára és népszerűsítésére. Bahart Regatta hírek naprakészen a compassmagazin.hu oldalon!

Tízedik szezonját kezdi a Balatoni Hajózási Zrt. vitorlás versenysorozata. Korábban Aranysekli, majd Balaton Regatta néven futó amatőr bajnokság jelenleg már a főszervező nevét magán viselve Bahart Regatta néven várja az előnyszám rendszerben versenyző nagyhajós vitorlázókat. A Bahart Regatta fordulói alkotják részben a Magyar Vitorlás Szövetség yardstick flottabajnoki sorozatát, amely jelenlegi formájában és rangjában idén kerül első ízben kiírásra.

A Balatoni Hajózási Zrt. felső vezetése és kikötői ágazata elkötelezett a versenysorozat jövőjének biztosítása mellett, sőt a cég emblematikus ötletének tartják, ami a balatoni tömegsport jellegű vitorlázás egyik eddigi legnagyobb horderejű kezdeményezésévé vált. A hajózási vállalat igazi brand-et épített a sorozattal, melynek népszerűsége évről évre töretlen a kedvtelési vitorlázók körében.

Idén is Siófokon rajtol a sorozat május 9-én, majd három héttel később jön az eddigi évek talán legnépszerűbb fordulója a badacsonyi. Június 20-án az International Kupával közös boglári állomás megrendezésére kerül sor, amit július 18-án a szigligeti regatta követ. A Bahart Regatta záróakkordja idén a felújított fonyódi kikötőben lesz.

A fordulók – szokás szerint – kétnaposak, szombaton túrafutamot rendeznek, míg vasárnap pályafutamon vitorláznak a résztvevők. A versenysorozat fordulói, a siófoki regatta kivételével a Balaton nyugati medencéjében lesznek, ami a szervező részéről szándékos törekvés. Versenyzés szempontjából még mindig a nyugati Balaton tekinthető a mostohagyereknek ezért a Bahart szándékosan igyekszik kompenzálni a keleti medence dominanciáját.

Az idei esztendőtől, a Compass-on is megtalálható lesz a versenysorozat és a fordulók kiírása, beharangozzuk a regatta minden egyes állomását, közöljük az aktuális tudnivalókat. Beszámolunk valamennyi futamról és közreadjuk a sorozat képeit, videóit.