• Kövess minket!

Egyéb

Átadták a BYC megújult kikötőjét

Átadták a BYC megújult kikötőjét

Ünnepélyes projektátadó ünnepség keretében a mai napon átadásra került Magyarország legidősebb és legsikeresebb Yacht Clubjának új épületegyüttese.

A megnyitón Dr. Kontrát Károly parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István Balatonfüred Város polgármestere és Böröcz István a BYC ügyvezető igazgatója vágta át a nemzeti színű szalagot, a több mint 300 fős ünneplő közönség előtt.
A Balatonfüredi Yacht Club idén ünnepli 147. születésnapját. A most záruló beruházás a Balaton egyik legismertebb, leglátogatottabb pontján, a magyar vitorlázás bölcsőjében zár egy négy részből álló teljes megújulást.

A 147 éves klub 19. éve megszakítás nélkül vezeti az egyesületek közötti eredményességi ranglistát. Komoly nemzetközi sikereket érnek el elsősorban a fiatalok, és nagy tiszteletnek, megbecsülésnek örvendenek a klub által rendezett nemzetközi versenyek. Az egyesület Magyarország legnagyobb számú utánpótlás bázisa.

A Balatonfüredi Yacht Club az elmúlt pár évben gyakorlatilag a teljes parti és kikötői infrastruktúráját megújította, zömében pályázati források felhasználásával. Kezdődött a külsô
kikötő bővítésével, majd folytatódott a Zákonyi Ferenc utcára néző klubház teljes átépítésével. Ezt követte az elődök által is használt belső kikötő. A most záruló beruházás az utolsó elem a teljes megújuláshoz.
A sikeres megvalósítást követően bővült a BYC szolgáltatásainak köre; javul a táboroztatás, rendezvényszervezés, kikötői szolgáltatások, hajóosztályonkénti oktatások lebonyolítása. Mindez elősegíti, hogy a Balatonra és a városba érkezők minél több időt töltsenek el a térségben, ezzel is hozzájárulva a magyar turizmus és sport fejlődéséhez.

A projekt az Európai Unió támogatásával a KDRFÜ Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.