• Kövess minket!

Egyéb

A tavalyi árakon hajózhatunk a Balatonon

A tavalyi árakon hajózhatunk a Balatonon

2015. április 4-én, Húsvét szombatján kezdődik meg a 169. hajózási szezon a Balatonon.

A siófoki kikötőből Balatonfüred – Tihany irányába, Fonyódról Badacsonyba fut ki az idei első hajó és elindul a sétahajózás a legnagyobb kikötőkből - derül ki a Balatoni Hajózási Zrt. közleményéből.

Május 1-től bekapcsolódik a forgalomba Balatonboglár és Révfülöp, majd május 23-tól Balatonföldvár és Tihany Rév hajóállomások is. Június 6-tól már 20 hajóállomáson, a július 11-én kezdődő főszezonban a társaság összes (22) kikötőjében elindul a hajóforgalom.

Júliusban visszakapják az utazók a felújított Siófok katamaránt. Az idei hajózási szezon újdonsága lesz egy új utas-tájékoztató rendszer, amelynek segítségével Siófok, Füred, Tihany, Badacsony, Badacsony, Fonyód kikötőjében a hajómenetrendek mellett a MÁV és a Volán járatainak indulásáról és érkezéséről is tájékozódhatnak az utasok.

A Balatoni Hajózási Zrt. 2015-ben nem emelte árait és megtartotta a tavaly is népszerű hajó-vonatjegy kombinációt, a a Balaton Mixet. A MÁV Start Zrt.-vel közösen kibocsátott kedvezményes árú menetjegy a Balaton körüli menetrend szerinti vonatok és a balatoni menetrendszerinti hajójáratok használatához vehető igénybe.

A társaság járatain idén is váltható Családi jegy, amely 2 felnőtt és 2 gyermek (6-14 év) kedvezményes utazást tesz lehetővé. Új termékként jelenik meg ugyanakkor a gyermek kerékpárjegyet, valamint gyorshajó – kerékpárjegy, a megnövekedett kerékpáros igény kielégítésére.