• Kövess minket!

Hazai

BAHART Regatta Siófok

BAHART Regatta Siófok

Jó döntés volt a hosszú pálya …

… még akkor is, ha néha nem ezt éreztük. A Bahart Regatta második fordulóján, az időjárás pozitív meglepetéssel szolgált.

 

Siralmas képet festő előrejelzés után élvezhető versenyt hozott a siófoki BR forduló. Szinte semmi szelet nem jósoltak szombatra, ennek ellenére kellemes és stabil északnyugati szél várta a rajtvonalra érkezőket, ami majdnem kitartott a verseny végéig. Tiszta rajt után Tihany felé indult a mezőny, többségük vízközépen, míg néhányan a déli parton próbáltak előnyt kovácsolni. Talán egy minimális előnyt hozott a déli part, ami 50-100 méternél nem volt több a Tihanyi pályajelnél. A bója után ismét a mezőny jelentős része az északi krajcolást választotta és csak néhányan vágtak bele egy hosszabb, dél felé vezető krajcba. Alsóörs felé egyértelműen az északi irány jött be, még akkor is, ha a második pályajel előtt át kellett verekedni egy komplett EGIS Kupa mezőnyön. Az északot választóknak még az is belefért, hogy egyszer-egyszer a domborzati viszonyok tréfát űztek velük. A délről érkezők – elveszítve a mezőny feletti kontrollt – csupán azt könyvelhették el, hogy a tihanyi bójához képest hány helyet veszítettek. Alsóörs után, Siófok felé félszélben a bőszeles vitorlákkal szenvedés volt menni, de a leálló szélben génoával nem volt elég gyors a hajó. Maradt a kínlódás és a folyamatos ejtegetés. Szerencsére a célvonal előtt visszaadta a szél, amit addig elvett, így simán venni lehetett a befutót bőszeles verzióban. Jót versenyeztünk, csak néha rossz döntéseket hoztunk!

 

Előzetes eredmények:

Abszolút befutó: 1. Paquita k.Rákóczi Gábor, 2. Esse990 k.Burger Károly, 3. Helena k.Varga Huba

YS.1: 1. Helena Sholtz 32 k.Varga Huba, 2 Esse990 k.Burger Károly, 3. LábadX Xp33 k.Lábady Zsolt / YS.2: 1. Vangelis Conq.35 k.Dénes István, 2. Hullámtáncos RAX k.Dr.Szalai Zoltán, 3. Onix Bav32 k.Dobos Attila / YS.3: 1. VIG MeissnerMelba k. Vig János, 2. Penny B-25 k.Fazekas Ákos, 3. Csibor B-19 k.Simon Pál

 

Hivatalos eredmények a www.bahartregatta.hu oldalon.