• Kövess minket!

Hazai

Alibán András nyerte a 29. Trafik Kupát

Alibán András nyerte a 29. Trafik Kupát

Alibán András nyerte a 29. Trafik Kupát

Az Omszki Riviéra – n 29. alkalommal jött össze az Optimist – esek krémje. Az esemény, ahogy már korábbi beharangozónkban is írtuk a legkomolyabb OP verseny a szezonban, mindemellett remek társasági esemény is, és méltó ünneplése a szezon befejezésének. A másik nem elhanyagolható tényező, hogy kis fővárosunkban nem sok hasonló ilyen versenyt rendeznek. Nem az idei évben döntött csúcsot a nevezők száma, de azért, három selejtezőfutamot sikerült rendezni. Talán az első futamban vitorlázók jártak a legjobban, hiszen nekik jutottak a legfrissebb pöffök, de a futam rajtjánál még ez sem így nézett ki.

A harmadik futam már elég hosszúra sikerült így ezután a döntő következett. A szélviszonyok aggodalomra adtak okot, így minden OP – ban szépen elhelyetek a versenyzők egy – egy pádlit az esetleges nehéz helyzetekre. A rendezőség az első pályajelig mindenképpen vitorlázást írt elő, és innen a szélviszonyok függvényében lehetett evezőre váltani. Erre szerencserére nem volt szükség, mert a versenyzők a vízen egyértelműen a vitorlázásra szavaztak, amit Béci a díjkiosztón külön megköszönt. A döntőt Alibán András nyerte, így immáron másodszor hódította el a felnőtt Optimistesek legáhítottabb Trófeáját.

 

Ezutón is szeretnénk még egyszer MEGKÖSZÖNNI a szervezőknek, hogy 29 éve minden novemberben tudunk még Optimistezni egyet az Omszki tavon.