• Kövess minket!

Hazai

A X. Mályi tavi Mikulás Kupa beszámolója

A X. Mályi tavi Mikulás Kupa beszámolója

A X. Mályi tavi Mikulás Kupa beszámolója Csorba Dávid - tól

December eleje minden évben különlegesnek számít vitorlás klubunk számára. Idén a megszokottnál is nagyobb lendülettel és lelkesedéssel készültünk az ünnepi hangulatúMályi-tavi Mikulás Kupára, hiszen az eseményt immár kereken tizedik alkalommal rendeztük meg.

Úgy döntöttünk, hogy rendhagyó módon nyilvánossá tesszük mindenki számára: minden érdeklődőt ésvállalkozó kedvű versenyzőt sok szeretettel,karácsonyi zenékkel, zsíros kenyérrel, forralt borral és meleg teával vendégeltünk meg. Örömmel tapasztaltuk, hogy sok ember kíváncsiságát sikerült felkeltenünk, és így a mostani esemény a látogatóknak a vitorlássport szépségeivel való megismerkedéséről is szólhatott.

A verseny napján a hajnali párás, ködös idő után szép, napfényes decemberi délelőtt köszöntött ránk,a szél pedig még az elvárásainkat is felülmúlta. A hirtelen erősödő és gyakran forgolódó széljárásnak köszönhetően meglehetősen zord körülmények között kellett helytállnunk a vízen. Egy-két versenyző a felcsapó hullámokon túl a saját bőrén is megtapasztalhatta a téli vízhőmérsékletet, ami elmondásuk szerint igencsak hidegnek bizonyult.

Összesen 11 vitorlás hajó vett részt a megpróbáltatásokon, három futam erejéig. A versenyrendezőség Fluck Bence irányításával kifogástalan munkát végzett a résztvevők megelégedésére. A futamok után mindenkinek sikerült újra átmelegednie a parton, ahol addigra elkészült az ízletes gulyásleves, amit az eredményhirdetés után már vidám hangulatbanfogyasztottunk el a befűtött, feldíszített hangárban.

Úgy érezzük, hogy sikerült méltóan megünnepelni a tizedik, és egyben jubileumi vitorlás Mikulás Kupát, hisz egy jól sikerült, színvonalas rendezvényt tudhatunk magunk mögött. Ebben nagy segítségünkre voltak támogatóink: az Észak-Kelet Pro-Coop Zrt., a Géniusz Könyvárház, a Népkerti Vigadó és Söröző, a Műépítész Kft., az Expert Irodaház Kft., az NG Project Kft., a TRAFIK Bt., a Szabó Festés, és A dugó.

Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek és versenyzőnek, akik eljöttek hozzánk a Balatonról, illetve a szomszédos Nyéki-tóról – reméljük mindenki jól érezte magát. Várunk titeket jövőre is!

Eredmények:

Kalóz I. helyezett: Lukács András és Lukács Zoltán
Kalóz II. helyezett: Krisch János és Paár Patrik
Kalóz III. helyezett: Pál Béla és Stoffel Michael

Sikló I. helyezett: Beck Gergő
Sikló II. helyezett: Lővei Tamás
Sikló III. helyezett: Heller Erik

Laser Radial I. helyezett: Földi Zsófia

Finn I. helyezett: Csorba Dávid