• Kövess minket!

Hazai

A T-systems segítségével több pénzből gazdálkodhatnak az ifjúsági osztályok

A T-systems segítségével több pénzből gazdálkodhatnak az ifjúsági osztályok

A T-systems segítségével több pénzből gazdálkodhatnak az ifjúsági osztályok

Az ifjúsági hajóosztályok 9 millió forint költségvetési támogatást kapnak 2018-ban - erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége. Ehhez jön még a T-Systemstől 17 millió forint támogatás.

Elfogadta a „Támogatatott ifjúsági osztályok” éves támogatási keretét a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége. A szövetség költségvetéséből 9 millió forint megy erre a célra. A keret elosztása a versenysport-bizottság által elfogadott elvek és objektíven mérhető szempontrendszer szerint történt.

Kedvező fejlemény, hogy ifjúsági hajóosztályok a korábbinál nagyobb összeghez jutnak: az MVSZ-es keret mellé ugyanis szponzorációs összeg is érkezik a T-Systemsnek köszönhetően. Szabó Vilmos kezdeményezésére ugyanis a T-Systems 2017-ben és 2018-ban összesen 20 millió forint támogatást nyújt a Magyar Vitorlás Szövetségnek

A T-Systems ezt az összeget a Brencsán Dávid által kidolgozott úgynevezett. „Híd Program” bevezetésének keretében biztosítja. A program az ifjúsági osztályokban, köztük a legnépesebb, ma már 160 ranglistás sportolót felvonultató Optimist osztályban és az onnan más (Laser, 29er, 420) osztályokba lépő fiataloknak nyújt támogatást. A tavalyi keretből a Magyar Optimist Osztályszövetség 3 millió forintot használt fel, 2018-ban pedig az MVSZ az ifjúsági osztályok direkt támogatása mellett, sportág-népszerűsítő versenysorozatokat és edzőképzési feladatokat is támogat.

 

T-Systems-támogatásból

 

támogatott ifjúsági ranglista-versenysorozatra 4 millió forint,

edzőképzésre 2 millió forint,

Hodács Attila - Optimist szakkönyvének fordítására 1,2 millió forint,

a Nádas kupa-sorozat versenyeire 1 millió forint,

a Nyugati Medence Ifjúsági Versenysorozatra 1 millió forint,

a támogatott ifjúsági osztályokra (Optimist, Laser, 29er, 420) pedig 7,8 millió forint

jut 2018-ban.