• Kövess minket!

Hazai

A Spartacus Ifjúsági Kupa beszámolója és eredményei

A Spartacus Ifjúsági Kupa beszámolója és eredményei

A Spartacus Ifjúsági Kupa beszámolója és eredményei

A versenyre összesen három osztályban (29er, Laser 4.7 és Laser Radial) 32 egység nevezett. Az első napon három futamot sikerült rendezni a mezőnynek.

A második nap:

Hogy örültek volna a Kékszalagosok egy ilyen napnak csütörtökön! De pályaversenyt rendezni 29 és Laser osztálynak lehetetlen. Reggel parti halasztás, folyamatosan figyeljük a meteorológiát, délutánra D - i szelet jósol. 11 tájban megjön a déli bríz, vízre. Kitűzzük a pályát, sikeres rajt, az első szakasz közben ismét felszívódik a szél. Irány a part. 2 óra körül ismét dél felöl kezd zöldülni a víz, Vízre, ki sem várjuk az egy órát, mindenki a rajtvonal közelében. A 29er mezőny még elmegy egy fél szakaszt, de már jön a nyugati. Vissza a mezőnyt. Módosítjuk a pályát, irány 270 fok. Mire kitűzzük az újat, már 300 fok a szél iránya, Módosítunk. Már 20 - 30 fok, Módosítunk, de már negyed hat. Befejezzük a napot N alatt A a jelzés. Irány ismét a part, Szedjük a bójákat fel, Az északi parton már harsog az északnyugati. Na nem baj, majd holnap, hétfőn, 10 órakor.

Harmadik nap:

A harmadik versenynap, a hétfő is halasztással indult, igaz a rajthajó a vízről adta a jelzést, hogy szél esetén hamarébb mozdulhasson a parton várakozó mezőny. Dél tájban enyhe keleti fújdogált, behúzódtunk a pályával a Szántód - i öbölbe. a “Csőből” kifújó keleti szél itt a legerősebb és itt szívódik fel legkésőbb. Nem szakadtak a vitorlák és borulások sem voltak, a leálló szélben 2 kis futamot sikerült rendezni.  Így már kiesővel számolhattuk a végeredményt.

 

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2019.07/Spari-Kupa-20190720_22-veredm%C3%A9ny.pdf