• Kövess minket!

Hazai

A MOL segíti legjobb a magyar női vitorlásversenyző felkészülését

A MOL segíti legjobb a magyar női vitorlásversenyző felkészülését

A MOL segíti legjobb a magyar női vitorlásversenyző felkészülését

A még mindig csak 21 éves Érdi Mária élete második olimpiájára készül, mostantól már a MOL támogatásával. A többszörös ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző az első olyan magyar női sportoló, aki tokiói kvótát szerzett.

 

Érdi Máriának 2012-ben, 14 évesen indult vitorlázó karrierje, azóta fejlődésének üteme még a sportágban jártas szakértőket is meglepte. 2013-ban ifjúsági világbajnok és felnőtt magyar bajnok lett, majd 2016-ban kijutott Rióba. Tavaly már a második ötkarikás kvótáját szerezte meg, jelenleg a Laser Radial női egyszemélyes olimpiai hajóosztályban a felnőtt világranglistán a rendkívül előkelő harmadik helyen áll. 

 

„A MOL, mint a magyar gazdaság zászlóshajója évtizedek óta tekinti küldetésének a sport, és a tehetséges versenyzők felkarolását. Érdi Mária még mindig nagyon fiatal, de már régóta építi nagyon tudatosan a karrierjét, elhivatottan készül arra, hogy sportága első olyan női olimpiai bajnoka legyen, aki tenger nélküli országban nőtt fel. Értékeljük Mária kitartását, elszántságát és erejét. Mi is azért dolgozunk, hogy a legjobbak legyünk, ez a hasonlóság jelenti az együttműködésünk alapját” – mondta Apáti-Tóth Kata, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója.

 

A vitorlásversenyző tavaly augusztusban szerzett kvótát Aarhusban, a vitorlázó-világbajnokságon, ezzel ő lett az első olyan magyar női sportoló, aki kvalifikálta magát a tokiói olimpiára.

 

„Valóban komoly terveim vannak, jövőre dobogóra szeretnék állni Tokióban, a vitorlássportban kitűzött távlati célom pedig az olimpiai aranyérem” – mondta a mezőkövesdi versenyző. „A mi sportágunk Magyarországon nem a legismertebb, éppen ezért ad hatalmas lökést nekem, hogy egy sikeres magyar óriásvállalat állt mellém. Miután rengeteget versenyzem külföldön, így messzire tudom vinni a MOL jó hírét és mostantól azért is dolgozom, hogy megháláljam a belém vetett bizalmukat” – tette hozzá Érdi Mária.

 

Érdi Mária legközelebb május 18-25. között az Európa Bajnokságon áll rajthoz.

 

Nézzétek meg bemutatkozó interjúját és videóját a molcsapat.hu-n.

 

 

A MOL támogatásáról

A sportszponzorációt tekintve a MOL a régió több országában is jelen van. A támogatott sportolókban, illetve csapatokban közös, hogy saját hazájukon belül olyan értéket képviselnek, amelyre az egész ország büszke lehet. Magyarországon az élversenyzőkön túl vállalatunk a fiatalokra is figyel, a MOL Tehetségtámogató Program évente közel 150 sportolónak nyújt komoly anyagi segítséget.

 

Ugyanakkor társadalmi felelősségvállalási programjainknak csak kis részét teszi ki a sporttámogatás. Környezetvédelmi programjaink, tehetségtámogató projektjeink, oktatási és kulturális kezdeményezéseink együttesen fejezik ki elkötelezettségünket a közösségünk és az ország iránt.