• Kövess minket!

Hazai

A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot

A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot

A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot

A hosszú hétvégén rendezett földvári 470-es OB futamait kezdetben nyugatias, majd a szél nélküli szombat után vasárnap szép keleti szélben futotta a mezőny. Huber Péter Lél és Kiska László György két futamban is elsőként futott be, és harmadiknál rosszabb helyük nem volt a sorozaton, így szerezték meg a bajnoki aranyat. Az igazsághoz tartozik, hogy legjobb hazai 470-es párosunk, a Gyapjas testvérek csak a bajnokság utolsó három futamán indultak, azokat viszont meg is nyerték.

Összesen kilenc futam alapján hirdettek végeredményt. A díjkiosztó és a közösségi programok a járványveszély miatt ezúttal elmaradtak, a rendező Spartacus VE mindent megtett a versenyzők és a segítők biztonságáért: a telep több pontján kézfertőtlenítők voltak kitéve, a zárt helyiségeket ózonnal fertőtlenítették és ezeken a helyeken kérték a maszkviselést is. Ugyancsak ezen a hétvégén rendezte a Spartacus a Greco kupát, amely egyben F18-as katamarán, Repülő hollandi és Csillaghajó flottabajnokság is volt.

Mindhárom hajóosztályban érvényesült a papírforma: F18-ban Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor az összes futamot megnyerve lett flottabajnok, Repülő hollandiban a Majthényi-Domokos páros, Csillaghajóban pedig a Tenke-Bezeréti kettős lett a legjobb.

 

Fotó: Csima Kata
Szöveg: Visy László "Oszi"

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2020.08/Eredm%C3%A9ny_470OB_20200903_04_06%20(1).pdf

http://compassmagazin.hu/images/2020.08/Eredm%C3%A9ny_GrecoKupa20200904_06%20(1).pdf