• Kövess minket!

Hazai

4Ladies Cup Hungary: Fókuszban a női csapatok

4Ladies Cup Hungary: Fókuszban a női csapatok

4Ladies Cup Hungary: Fókuszban a női csapatok

Péntektől vasárnapig rendezi a Penge Vitorlás Sportegyesület az első 4Ladies Cup – Hungary vitorlás versenyt, amelyen kizárólag női résztvevők indulhatnak. Bár hazánkban ez lesz az első ilyen verseny, nemzetközi „kitekintésben” azért van példa a kizárólag hölgyeknek kiírt megmérettetésekkel kapcsolatban. A legkiemelkedőbbnek talán a hamburgi Helga Cup számít, ahol tavaly júniusban több mint hetven csapat állt rajthoz.

Idehaza a Keszthelyi Yacht Kikötő lesz a verseny házigazdája, a főrendező feladatokat pedig Farkas Péter látja majd el. Mivel a Helga Cup - a koronavírus járvány miatt – idén csak októberben kerül megrendezésre, így a 4Ladies Cup – Hungary lesz a COVID utáni első komoly női vitorlásverseny Európában. Talán ezért, talán azért, mert az első versenyen való részvétel mindig egy kicsit különlegesebb, de több külföldi csapat is benevezett a hétvégi eseményre.

A verseny ötletgazdája Sabján Annamária, aki egy interjúban elmondta, hogy tavaly - egyetlen magyar egységként - elindult csapatával a Helga Cupon és ott jutott eszébe, hogy Magyarországon is kellene egy ilyen versenyt rendezni.

A 4Ladies Cup – Hungary (2020. július 24-26.) résztvevői Elliott 770 típusú hajókkal versenyeznek majd, köszönhetően az Elliott 770 hajóosztály támogatásának, amiért nagyon hálásak a szervezők. A verseny pénteken a regisztrációval és edzéslehetőséggel, valamint a program színesítéseként kerékpáros eseményekkel (10:00 ZKSE bemutató; 10:30 vezetett Festetics túra; 14:00 vezetett túra; 16:00 ZKSE bemutató) kezdődik, majd a megnyitó ünnepséggel és egy közös vacsorával zárul. A futamok szombaton és vasárnap lesznek, az érmek sorsa pedig a vasárnapi éremfutamokon dől majd el.

A versenykiírás letölthető az alábbi linkről:
http://vihar.hunsail.hu/File/Download/133_VersenyKiiras_2020031320382.pdf

További információ:
E-mail: 4ladiescuphungary@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/4ladiescup/