• Kövess minket!

Hazai

23 indulóval rajtolt a BMW Leier Tolnay Kálmán Emlékverseny

23 indulóval rajtolt a BMW Leier Tolnay Kálmán Emlékverseny

23 indulóval rajtolt a BMW Leier Tolnay Kálmán Emlékverseny

AZ ESŐS ÉS BORONGÓS IDŐ SEM VOLT AKADÁLYA A REMEK VERSENYZÉSNEK. A TERVEKNEK MEGFELELŐEN SZOMBATON DÉLELŐTT TÍZ ÓRAKOR ELRAJTOLT TOLNAY KÁLMÁN EMLÉKVERSENY A BYC-BEN

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Balatonfüredi Yacht Club hagyományos túraversenyét, a Tolnay Kálmán László Emlékversenyt 2019. május 4-én, szombaton. A verseny a BYC örökös tagja, a kétszeres olimpikon Tolnay Kálmán László előtt tiszteleg, aki 1965-ben a Balaton Kékszalagját is elnyerte.

A BYC szezonnyitó túraversenye a Yardstick Trophy Kupasorozat első állomása, amely idén is nyitott volt a versenyengedéllyel még nem rendelkező szabadidős vitorlázók előtt. A regatta lehetővé teszi, hogy a vitorlázással csak most ismerkedők bekerüljenek a vitorlás társadalom vérkeringésébe, és megismerkedjenek a vitorlás életforma előnyeivel és szépségeivel. A szabadidő vitorlázók tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos vitorlázóktól, megtanulják és begyakorolják a sport sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait. A tapasztalt vitorlázók számára pedig kiváló felkészülési lehetőséget biztosított többek között a május 11-i Balatoni évadnyitóra.

A regatta útvonala a hagyományoknak megfelelően: Balatonfüred – Paloznak – Siófok – Balatonfüred – Tihany – Balatonfüred táv volt, amelyet minden hajónak sikerült szintidőn belül teljesíteni. Kellemes 7-9 csomós keleti-északkeleti szélben indult a verseny.

A 23 induló között egy többtestű volt, aki a jó szélviszonyok között hamar teljesítette a pályát. A többi versenyző is jól haladt a borús esős idő ellenére, de töretlen lelkesedéssel. Az eső kora délután elállt, a szél viszont szerencsére továbbra is kitartott, és így rövidítés nélkül a teljes pályát tudta mindenki teljesíteni. Délután fél háromra már mindenki befutott.

A BMW Leier Tolnay Kálmán Emlékverseny kifejezetten családbarát rendezvénynek bizonyult. Amíg a csapatok a vízen küzdöttek, addig a parton programok várták a gyerekeket és a szurkoló hozzátartozókat: szurkolói ajándékok készítése, mini autók versenypályája, játéksarok várta a gyerekeket, a felnőttek pedig tesztvezetésre vihették a BMW szinte a teljes modell palettáját.

A verseny abszolút győztese a New Black Jack nevű katamarán lett, a BYC színeiben. A csapat 1 óra 16 perc alatt teljesítette a távot. Második helyen a Ganz Danubius (Kiwi Drop SE) csapata futott be, a dobogó harmadik fokára a Diabolo csapata (Bora VTE) állhatott fel.

A BYC-nek nem csak mindennapi működésében, de rendezvényei szervezésében is fontos szempont a környezetvédelem. Ebben a törekvésükben ez alkalommal a Nők a Balatonért Egyesület nyújtott segítséget, akik izgalmas játékokkal és kiadványokkal készültek a versenyre a környezettudatosság témakörében.

 

Eredmények:

http://compassmagazin.hu/images/2019.05/tolnay2019_results-by-class.pdf

http://compassmagazin.hu/images/2019.05/tolnay2019_results-overall-1.pdf

Teljes fotóalbum itt:

http://byc.hu/galeria/bmw-leier-tolnay-kalman-emlekverseny-2019/

Köszönjük mindenkinek a részvételt!