• Kövess minket!

Verseny

V. Presenta - Hanse Dér Kupa

Dátum:

2011.11.05. – 2011.11.05.

Helyszín:

Balatonkenese

Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat

V. Presenta - Hanse DÉR KUPA

2011.11.05. Balatonkenese BFYC

Versenykiírás és versenyutasítás

A verseny rendezője: Lellei Vitorlás Egylet
Versenyvezető: Kenyeres Márta
Versenyorvos: dr. Balla György 

Versenyszabályok:
Nemzetközi Vitorlás Versenyszabályok 2009-2012. Az MVSZ 2011. évi Általános Versenyutasítása és Rendelkezései, az osztályelőírások és a jelen versenykiírás érvényes. A versenyutasítás közvetlenül kapcsolódik a közzétett versenykiíráshoz.

A verseny résztvevői, nevezhető hajóosztályok: YS I., YS II., YS III. 

Nevezés helye és ideje: 2011. 11. 05. 08-10 óráig a versenyirodán.

Nevezési díj: 4.500.- Ft.

Kormányos értekezlet: 2011.11.05. 10,00 órakor a BFYC éttermében

Versenypálya: A széliránytól függően kitűzve. Rajt: a kikötő előtti vízterületen a mólótól jobbra (északra) 6-700 méterre.

Rajtvonal: egy pályajel és egy vitorlás hajó sárga lobogóval – a köztük lévő egyenes.

Pályajelek: a pályajeleket minden esetben külső oldalon kell elkerülni! A kormányosi értekezleten lesz meghatározva a tényleges oldal.

Versenytáv: A kormányosi értekezleten ismertetettek szerint.

A RAJT ELŐTT JELENTKEZNI NEM KELL!

Rajtidő: 2011. 11. 05. 11,00 óra
A rendezőhajó ezt megelőzően 30 perccel „sárga lobogóval” a rajthelyet kitűzi.
-10,55 órakor figyelmeztető jelzés a, a sárga lobogó mellé a „P” lobogó felvonása (fehér lobogó kék szegéllyel) hangjelzés mellett.
-10,56 órakor előkészítő jelzés a, a sárga lobogó  és a „P” lobogó mellé felvonása kerül „A” lobogó (fehér kék fecskefarokkal) hangjelzés mellett.
-10,59 órakor előkészítő jelzés, „A” lobogó bevonása és hangjelzés
-11,00 órakor rajtjelzés, „P” lobogó levonása, és hangjelzés.

A rendezőség a rajtnál nem alkalmazza az 1 perces szabályt, ezért a korai rajt esetén a vétkes hajó, valamennyi szabályosan rajtoló hajót kikerülve, visszatérhet a rajtvonalon is. Egy hajó akkor rajtol újra szabályosan, ha előzőleg teljes terjedelmével visszatért a rajtvonal rajt előtti oldalára.

A rajteljárás alatt sem hátszélvitorla, sem blister nem vonható fel, csak a rajt után 3 perc múlva. Ennek időpontját a rajthajóról hangjelzéssel jelezzük.

Rajthalasztás: A versenyvezetőség a hajók épségét veszélyeztető időjárás vagy elégtelen szélviszonyok miatt halaszthat. Indokolt esetben a verseny 2011. november 6. napjára, azaz vasárnapra is halasztható.

Futamidő korlátozása: Az utolsó „célba ért hajó” befutási ideje 15.00 óra.

Pályarövidítés: Pályarövidítés bármely pályajelnél lehetséges, a szabályok szerint.

A verseny félbeszakítása: A versenyvezetőség a versenyt nem szakítja félbe. Minden hajó kormányosa egyénileg viseli a verseny feladásának, vagy folytatásának felelősségét. Az a vitorlás, amelyik a versenyt feladja, köteles mindent elkövetni, hogy erről a versenyirodát értesítse.

A verseny értékelése:
1./ Befutási sorrendben. 
2./ YS osztályonként időkorrekció számítással. 

Díjazás: Minden értékelt osztályban az első három helyezett érem díjazásban részesül.

A verseny valamennyi résztvevőjének ajándékkal kedveskedünk, és a befutást követően megvendégeljük a versenyzőket egy estebéddel vagy vacsorával.

Eredményhirdetés: a verseny napján, befutást követő egy órán belül, az estebédet vagy vacsorát követően.

Óvás: az óvási szándékról azonnal értesíteni kell az óvott hajót, viselni kell az óvást jelző lobogót. A rendezőhajó partra érkezésétől számítva fél órán belül be kell adni irásban az óvást. Óvási díj nincs.

Egyéb rendelkezések: A verseny novemberi időpontjára tekintettel a mentőmellény viselése az indulástól a partra érkezésig kötelező.

Szavatosság kizárása: A verseny rendezősége és a versenyvezetőség nem vállal felelősséget sem a versenyzők, sem a hajók versenyre való alkalmassága tekintetében, sem pedig a versenyen való részvétel során esetlegesen bekövetkező balesetekért, vagy anyagi károkért. 

Balatonkenese, 2011.03.24.

JÓ SZELET, JÓ VERSENYZÉST KÍVÁNUNK! 
VERSENYRENDEZŐSÉG