• Kövess minket!

Bulvár

Ismét Aussie győzelem San Francisco – ban a Sail GP – n

Ismét Aussie győzelem San Francisco – ban a Sail GP – n

Ismét Aussie győzelem San Francisco – ban a Sail GP – n

Sir Russell Coutts új sorozata a Sail GP a második állomásához érkezett a hétvégén San Francisco – ban. Az első versenyt Sydney – ben a hazai pályán versenyző Team Australia nyerte az olimpiai bajnok Tom Slingsby kormányzásával. Sydney – ben elég meggyőzően versenyeztek az Aussie – k de a másik favoritot a Team Japan – t sem lehetett leírni ahol a szintén olimpiai bajnok Nathan Outteridge volt a kormányos.

San Francisco – ban a Team Japan kezdett álomszerűen, hiszen a szombati három futamból hármat meg is nyertek. Az első és a második futamban is az Ausztrálok lettek a másodikak és emellett a szombati utolsó futamban egy harmadik helyet hoztak össze, amivel második helyen álltak összetettben. A harmadik helyen a Team GBR állt nap végén 3,4,2 helyezésekkel.

Vasárnapra két futam és a döntő Match Race maradt. Az első futamot a Team GBR nyerte, őket a Team Japan és a Team Australia követte. A második futamot az ausztrálok nyerték, a britek és a Team USA előtt. Nathan Outteridge – ék „csak” a negyedik helyen futottak be de ezzel együtt is ők vívták a döntőt az Team Australia ellen. Ezt a Match – et a Sydney döntőhöz hasonlóan megint Tom Slingsby – ék bírták jobban idegileg és ezzel a sorozat második fordulóját is megnyerték, vagyis még egy lépéssel közelebb kerültek az 1 millió dolláros fődíjhoz.

A sorozat következő állomása szintén az USA – ban lesz csak a keleti parton New York városában.

 

A verseny honlapja:

www.sailgp.com

Eredmények:

https://sailgp.com/news/san-francisco-race-report/