• Kövess minket!

Bulvár

Bezárt a Balaton legendás szállodája

Bezárt a Balaton legendás szállodája

Bezárt a Balaton legendás szállodája

Nemrégiben egy Facebook-üzenetben elbúcsúzott vendégeitől Siófok és az egész Balaton egyik legismertebb szállodája.

Tillai Ernő tervezte Ezüstpart Szálló nemcsak a déli part egyik legmonumentálisabb, de kagylósoros, távolról tojástartóra vagy amőbatáblára emlékeztető homlokzata miatt az egyik legmenőbb épületének is számított 1983-as megnyitása óta. A szálloda az 2015-ös Balaton Method egyik jelenetében is feltűnik, a róla készült képeket pedig tavaly benevezték a világ legnagyobb fotóversenyére.

Amikor körbekérdeztem a környezetemben, kiderült, hogy az Ezüstpartról mindenkinek van valamilyen emléke, hiszen a 340 szobás, közel kétezer vendég befogadására alkalmas, uszodás főépületen kívül a szállodakomplexumhoz három melléképület is tartozott, amelyek egyebek mellett táboroknak és erdei iskoláknak adtak otthont.

Ezen épületek visszabontását már márciusban megkezdte az ingatlan tulajdonosa, helyükön 62 lakásból álló vízparti nyaralóegyüttes épül.

Az olvasónktól kapott apokaliptikus hangulatú képen bónuszként feltűnnek a Kádár-kori berendezés szabadba kirakott darabjai is.

A hotel bútorait egyébként ezekben napokban árusítják ki, novemberig 5-ig lehet lecsapni például egy kétszemélyes ágyra húszezer forintért, vagy egy lámpára kétezerért.

Maga a szálloda 2004 óta már csak a nyári szezonban nyitott ki, az utóbbi években a balatoni panoráma mellett inkább a retró hangulat és a viszonylag kedvező árai adták a vonzerejét.

Szerettük volna megtudni az ingatlan tulajdonosától, hogy a szálloda bezárása után mik a tervei az ikonikus épülettel, ám elzárkózott attól, hogy bármilyen információt adjon